home | works | exhibitions | publications | reviews | contact

HIRO MATSUOKAReviewsHorizon + 30

Galeria Horizon 1992-2022Quan pensem en organitzar un esdeveniment per celebrar els 30 anys de la nostra galeria Horizon ens venen a la ment les complicitats, els riscos, les apostes, les empaties que al llarg del temps s’han establert entre nosaltres, la galeria i els artistes que repetidament han mostrat la seva feina. Hem creat vincles d’amistat amb persones que ens han visitat durant aquests trenta anys.

Venir a la galeria per veure una exposició d’art és un acte de voluntat i requereix un cert esforç. Colera, mar i tramuntana, pot ser acollidora però no sempre ens ofereix la seva cara més amable. Sempre hem agraït els visitants que cridats per les nostres propostes i moguts pel seu interès per l’art s’han desplaçat al nostre indret. Ara és un bon moment per agrair als artistes, a l’eStudio Calamar, clients, traductors, als visitants i a les administracions que han fet possible els 30 anys de la galeria Horizon.


Volem celebrar els 30 anys de la Galeria Horizon amb dues exposicions amb el nom genèric de ArtUnites - Horizon +30 que expliquen molt bé la trajectòria de la galeria.

La primera exposició serà una retrospectiva que presentarà una selecció d'obres que hem editat al llarg dels anys: cartells, catàlegs, publicacions i obra gràfica, totes creades per Frido Steinen-Broo d'eStudio Calamar des de l'any 2001. El disseny destacat ha sempre ens situa en una categoria a part.

La segona exposició serà col·lectiva, s’hi aplegaran trenta obres d’ artistes que han exposat a la galeria i que han creat especialment per aqueta ocasió. Ha estat difícil seleccionar els artistes, d’entre els molts que han exposat a casa nostra, cridats a participar-hi. Hauríem volgut aplegar-ne molts més, però l’accessibilitat, l’espai i la diversitat han estat els criteris que s’han valorat.


Els artistes participants són:

Àlex Nogué, Jaume Amigo, Silvia Lerin, Enrique Brinkmann, Enric Ansesa, Takesada Matsutani, Gabriel, Rafa Forteza, Arranz Bravo, Natasha Lebedeva, Xavier Escribà, Yoshi Zenitani, Philippe Soussan, Andre Martus, Ferran Gimenez, Steve Silver, Kate Van Houten, Yoon-Hee, Genia Chef, Victor Ramirez, Ralph Bernabei, Jordi Alcaraz, Hiro Matsuoka, Bernard Borgeaud, Sabine Friesicke, James Klosty, Peter Downsbrough, Buzz McCall, Riera i Arago, Dai.

L’escultor Gabriel ha generat per l’ocasió una obra artística commemorativa dels 30 anys formada per 11 peces + 3 P.A. enumerats i signats. Les escultures seran de fundació d’alumini i es produiran a la Foneria Art Buxadé i Campanes de Banyoles.


Fa treinta anys, Silvy Wittevrongel, galerista belga i Ralph Bernabei, l’artista nascut a Nova York vam aterrar al poble de Colera, Alt Empordà. Es podria dir que estem arrelats a aquest lloc, però en la realitat la nostra vida és un caminar continu.Culturaca, 04.02.2022


© 2022