home | works | exhibitions | publications | reviews | contact

HIRO MATSUOKAReviewsLa galeria Horizon de Colera fa 25 anys amb dues col·lectives

Cristina Vilà


Aquest espai d'art inaugura la primera de les exposicions batejada sota el títol "Viure la paraula"

El lema amb què els responsables de la galeria Horizon de Colera enceten aquests vint-i-cinc anys, 'Galeria Horizon 25 years and still rockin', és una declaració ferma i directa. Fa un quart de segle que exposen i presenten artistes d´aquí i d´arreu, llenguatges arriscats i personals, i tot per un compromís: „mai hem aixecat murs i sempre hem volgut construir ponts“. Així és com neixen aquest estiu dues noves exposicions col·lectives sota el nom genèric de Links. La primera d´elles, "Viure la paraula", obre les portes aquest dissabte a les 19.30 hores.

Els responsables de l´espai, Silvy Wittevrongel i Ralph Bernabei, expliquen que la selecció no ha estat fàcil davant els nombrosos noms que han exposat en 25 anys. Els triats per a aquesta primera mostra són Jaume Plensa, Enric Ansesa, Lluís Vilà, Fornells Pla, Dai Bin In, Víctor Ramírez, Ralph Bernabei, Takesada Matsutani, Richard Meier, Buzz McCall, Xavier Escribà, Keizo Abiko, Peter Downbrough i Adonis. Tots reflexionen sobre la relació entre la pintura i la paraula, els límits entre el text i la pintura, entre veure i nomenar, quelcom que ha definit gran part de l´art contemporani.


Sentir colors, veure sons

La segona exposició, "Escoltar la forma. Tocar la imatge", és un viatge per l´escultura i la fotografia de Gabriel, Yoon-Hee, Andre Martus, Riera i Aragó, Hiro Matsuoka, Philippe Soussan, Christoph Muller, Mónica Fuster i Tom Blaess. La contemplació estètica és una paraula en desús que convé reivindicar, la mirada silenciosa fa perdurables les sensacions i posa la consciència en un estat elevat en el qual és possible sentir colors, veure els sons de l´escultura i percebre sensacions tàctils d´una fotografia.Emporda, 11.07.2017


© 2023