home | works | exhibitions | publications | reviews | contact

HIRO MATSUOKAReviewsMisteri del món visible

Juan Bufill


Hiro Matsuoka presenta a la galeria Esther Montoriol la seva primera gran exposició personal a Barcelona. Aquest fotògraf japonès resideix actualment a Alemanya i fa uns anys havia presentat una petita mostra a l’enyorada llibreria Kowasa, de Barcelona, que era una de les millors d’Europa en la seva especialitat, la fotografia.

L’exposició d’Esther Montoriol inclou fotografies de tres sèries, que també són tres llibres: "Scenes and stories", "The undescribed dance" i "B’s vanity". Ocupa els dos pisos d’aquesta àmplia galeria i permet comprendre el sentit de la seva obra i valorar-ne la contribució.

Matsuoka resumeix el sentit de la seva proposta en una paraula: "Poetry" (poesia), que és el títol d’aquesta exposició. Concep la fotografia com una variant de la poesia, en un sentit ampli de la paraula. I és propi de la poesia reflexionar mitjançant imatges, despertar la imaginació creadora, crear bellesa i misteri i celebrar alguns aspectes de l’existència.

Cada una de les sèries s’obre amb una citacció literària, de Lewis Carroll, Oscar Wilde i William Shakespeare. La cita de Wilde és la que defineix més bé el caràcter de l’obra fotogràfica de Hiro Matsuoka: „The true mystery of the world is the visible, not the invisible“ („el verita- ble misteri del món és el que visible, no el que és invisible“). En les visions fotogràfiques de Matsuoka el món visible llisca gairebé sempre cap al misteri.La Vanguardia, 08.05.2016


© 2024